Eindhoven52 faciliteert bij onthulling kunstwerk Loomlight
Evenementen & Hospitality
13 april 2022

Eindhoven52 faciliteert bij onthulling kunstwerk Loomlight

Eindhoven52 heeft in opdracht van de Gemeente Eindhoven gefaciliteerd bij de organisatie van de onthulling van het kunstwerk Loomlight op woensdag 13 april j.l. Het betrof een bijeenkomst voor ongeveer 100 genodigden.

Het lichtmonument is gemaakt door Titia Ex en refereert aan de geschiedenis van de vele verzetshelden uit de regio. Het kunstwerk reageert op toenadering van de bezoeker en verandert dan van intensiteit en kleur. Het bijzondere verhaal van Jan Zwartendijk ligt ten grondslag aan het kunstwerk. 

Op 13 april werd het kunstwerk onthuld door de kinderen van Jan Zwartendijk en burgemeester John Jorritsma, in aanwezigheid van enkele familieleden van door Zwartendijk geredde mensen. Ook nazaten van verzetsstrijders uit de regio, gedeputeerde Stijn Smeulders en de Litouwse en Nederlandse ambassadeur waren bij de ceremonie aanwezig. Een jeugdige erfgoeddrager van de Stichting In mijn Buurt droeg een gedicht voor over het in vrijheid kunnen maken van keuzes. De Philips Harmonie verzorgde de muzikale opluistering van de bijeenkomst.