Eindhoven=KING

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag op 26 en 27 april staat Eindhoven in het teken van Eindhoven=KING. Koningsdag is een uniek evenement. Het is een volksfeest: een dag waarop elke Nederlander van klein tot groot ondernemer is.

Als het om programmering gaat is Eindhoven Koning onder de Koningsdagen. Daardoor is het uitgegroeid tot een feest met meer dan 80.000 bezoekers. Er is voor ieder wat wils, doordat de stad is verdeeld in de thema’s Dance, Music & Family.
Eindhoven=KING heeft een eigenzinnig karakter dat ontstaan is door zelfstandige initiatieven en de synergie tussen de onderstroom en de bovenstroom.

Eindhoven52 vervult voor Koningsdag Eindhoven een regisserende rol op het gebied van evenementenveiligheid en crowdmanagement. 

KMC_2090.jpg

20210427_KoningsdagEindhoven-0041-0576.jpg

Koningsdag 2021

De koning vierde in 2021 zijn 54ste verjaardag in Eindhoven. Hij kwam KennisMaken met de stad. Helaas vanwege de corona pandemie geen ontdekkingstoer door de straten van Eindhoven, maar op een besloten locatie. 

Van programma naar productie
Er komt nogal wat kijken bij een koninklijk bezoek. Wij werden gevraagd om de programma-ideeën om te zetten naar daadwerkelijke uitvoering en verzorgden het programma en de productie. Dat deden we samen met vele partners in de stad.