Valkenswaard Marketing 

Valkenswaard is een bourgondische gemeente in het hart van natuurpark De Groote Heide. Een plek voor levensgenieters, voor natuurliefhebbers en cultuursnuivers, voor funshoppers en culinaire fijnproevers, voor stappers en sportievelingen. Valkenswaard heeft een verrassend veelzijdig voorzieningenniveau, zowel in sociaal, cultureel, sportief als recreatief opzicht.

Eindhoven52 is al een geruime tijd actief in Valkenswaard, zowel op het gebied van strategisch advies als projectmanagement. In 2016 werd Stichting Valkenswaard Marketing centraal opgericht met als doel het eenduidig en gecoördineerd versterken van het merk van Valkenswaard. Eindhoven52 heeft hierbij de beginnende organisatie en de gemeente Valkenswaard van strategisch en organisatorisch advies heeft voorzien. Daarnaast speelde er directe operationele activiteiten voor een aantal evenementen die als merkdrager fungeren. Naast een adviesrol heeft Eindhoven52 hier ook het projectmanagement verzorgd.

bloemencorso-2016-valkenswaard-bron-De-Groote-Heide.jpg

Nederlands-Steendrukmuseum-Valkenswaard-foto-nederlandssteendrukmuseum.jpg

In de jaren daarna is Eindhoven52 op strategisch niveau betrokken bij het versteken van het merk Valkenswaard, zowel in inhoud als in de verhaallijnen. Hierdoor kon het merk in een gerichte product/marktstrategie worden overgebracht op relevante doelgroepen. Ook adviseert Eindhoven52 bij de ontwikkelingen van de mooie samenwerkingsverbanden met de (Brainport)regio en in de provincie (De Groote Heide, Destinatiemarketing Brabant, VisitBrabant).

Nb. Deze opdracht is in 2016 jaar door Eindhoven247 aangenomen. Sinds januari 2022 wordt alle dienstverlening aan derden, die niet onder het takenpakket maatschappelijke dienstverlening aan de Gemeente Eindhoven valt, aangenomen en uitgevoerd door Eindhoven52.